zondag 22 juni 2014

Verslag van 4 juni: ASS en structuur

Deze avond waren er 7 vrouwen en we begonnen met een voorstelronde omdat er 2 nieuwe vrouwen waren. Hierna begon het themagesprek weer op dezelfde manier als de vorige maand. Iedereen krijgt de beurt om iets te zeggen en als je niets wilde zeggen dan kon je je beurt overslaan.
We begonnen met de vraag wat iedereen onder structuur verstaat en de reacties waren o.a.:
·        op vaste tijden opstaan en ontbijten
·        weekplanning volgens vaste tijden

Sommigen voelen zich bij het missen van structuur depressief en eenzaam.
Maar structuur kan ook beklemmend werken. Vaste structuur slaat soms door in ‘controlefreak-achtige dingen.
Een paar vrouwen gaven aan dat ze moeite hebben met dingen doen op steeds dezelfde tijdstippen. Dat wordt minder als je pas op de dag zelf de dag indeelt volgens een zelf te bepalen structuur afhankelijk van de prioriteiten op dat moment.
Ook kwam naar voren dat er verschil zit in structuur bij mensen die werken en dat men een andere structuur heeft in de vakantieperiode of als men een gezin heeft.
In het huishouden kun je voor jezelf een poetsprogramma opstellen en werken volgens een bepaalde strategie door spullen wel op te ruimen maar niet perse iedere dag te poetsen.
Een keuze kan ook zijn het verleggen van het dag en nachtritme. ’s Avonds is het lekker rustig en zijn er veel minder prikkels.

In juli en augustus is er vanwege de zomervakantie géén Autivrouwencafé.
Toch zal er in juli en augustus deze maanden in Zyp25 nog wel enkele zomeractiviteiten zijn die door Sandra Krekel georganiseerd worden. Dit zal in een nieuwsbrief vermeldt worden.

Woensdag 3 september is het thema: ASS en uiterlijk

Je uiterlijk is belangrijk omdat andere mensen hierdoor een eerste indruk van je krijgen. Hoe is dat bij jou, doe jij veel aan je uiterlijk of geef je er weinig om? Draag je trendy kleding, volg je de laatste mode, gebruik je make-up, ga je wel eens naar een schoonheidsspecialiste, naar een nagelstyliste of ga je graag naar de kapper?
Misschien kunnen we tips uitwisselen over ‘wat een goede persoonlijke verzorging is en hoe daar mee om te gaan’.
Vrouwen met een ASS (of met een sterk vermoeden van) zijn van harte welkom om met elkaar ervaringen hierover uit te wisselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten