Over autivrouwencafé

Doel

Vrouwen met autisme hebben in het autivrouwencafé de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Frequentie en duur

Het autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Het café wordt zowel live als  online gehouden. Iedere maand zal er een ander thema aan de orde komen. Om 19.15 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 19:30 uur tot 20.30 uur. 

Voor beide café's geldt een minimum van 4 deelnemers.  Verder geldt er voor het live café een maximum van 8 deelnemers en voor het online café een maximum van 10 deelnemers.

Themagesprek

De online bijeenkomsten worden geleid door Maartje de Vries. De live bijeenkomsten worden geleid door Charlotte Beijer en Martine Jetten. Alle drie zijn ervaren coaches en trainers. Maartje weet vanuit haar ervaring als zorgprofessional en ouder van een dochter met autisme en angst hoe belangrijk (h)erkenning en begrip is. Voor Charlotte begint acceptatie in haar jarenlange ervaring als autisme coach én ervaring vanuit haar persoonlijke omgeving met autisme en ADHD met begrip. Onderzoeken en zien hoe het leven er voor jou én een ander uitziet en werkt. Het vinden van herkenning, het inzicht en daarover met elkaar in gesprek kunnen zijn, dat maakt volgens Charlotte het Auti vrouwen café zo waardevol. Martine is zelf bekend met hoogsensitiviteit en heeft meerdere gezinsleden met een autistisch brein. Zij houdt eigenlijk helemaal niet van labels omdat ze het zo belangrijk vindt dat iedereen kan zijn wie hij of zij is.


Informatie

Vooraf aanmelden verplicht. De kosten voor de live cafés zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Voor cliënten van Krekelautismecoaching is het café gratis. Aan de online cafés zijn geen kosten verbonden.

Locatie live avonden

Gebouw Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem.