Over autivrouwencafé

Doel

Vrouwen met autisme hebben in het autivrouwencafé de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Frequentie en duur

Het autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Het café wordt om de maand live en om de maand online gehouden. Iedere maand zal er een ander thema aan de orde komen. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 is er gelegenheid om na te praten.

Ik ben niet anders, ik denk anders

Maya Deug zelf autistisch en vaste bezoeker van het auticafé, dat elke derde woensdag van de maand gehouden wordt, heeft het initiatief genomen. Ze vindt dat er een apart café voor vrouwen moet komen waar vrouwen met elkaar een goed gesprek kunnen voeren. 

Themagesprek

De bijeenkomsten zullen geleid worden door Maartje de Vries en Sandra Krekel. Beide zijn ervaren coaches en trainers. Maartje weet vanuit haar ervaring als zorgprofessional en ouder van een dochter met autisme en angst hoe belangrijk (h)erkenning en begrip is. Sandra's  medische achtergrond in combinatie met leven met een autistische partner zorgt ervoor dat ze de problemen van mensen met autisme en hun omgeving begrijpt. Hierdoor is ze in staat mensen te begeleiden in het vergroten van hun kwaliteit van leven.

Informatie

Vooraf aanmelden verplicht. De kosten voor de live cafés zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Aan de online cafés zijn geen kosten verbonden.

Locatie live avonden

Gebouw Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem.