zondag 6 april 2014

Verslag van woensdag 2 april: ASS en nieuwe dingen (veranderingen)

We begonnen vanavond met een korte voorstelronde omdat er 2 nieuwe vrouwen waren.
Er stond een stelling op de flip-over waar iedereen een reactie op kon geven: ‘mensen met een ASS houden niet van nieuwe dingen ondernemen’. Iedereen kon aangeven of zij het er mee eens was of niet. Het bleek dat we allemaal ‘oneens’ aangaven.
We waren van mening dat als we er controle over hebben, we wel open staan voor nieuwe dingen en we hebben toch wel behoefte aan uitdagingen.
Omdat nieuwe dingen vaak spanning of angst geven is het prettig als we van te voren weten waar we aan toe zijn.
Vervolgens gingen we aan de gang met een geel en een roze kaartje waar een ieder iets kon opschrijven.
Op de gele kaart stond: Lastige ‘nieuwe dingen’ die je hebt meegemaakt in de afgelopen maand, geef het een cijfer van 1-10 (1 = weinig en 10 = veel) en wat maakte het lastig?
Op de roze kaart stond: Leuke ‘nieuwe dingen’ die je de afgelopen maand hebt meegemaakt. Schrijf een concreet voorbeeld op van de afgelopen maand. Hoeveel plezier heb je toen ervaren? van 1-10 (1 = weinig en 10 = veel) en wat maakte het leuk?
Voor een aantal mensen was het lastig om zo snel iets op te schrijven, maar het lukte wel. Daarna vertelde iedereen wat zij opgeschreven had.

Voor de volgende maand, woensdag 7 mei, is het thema: ASS en relaties (partners)
Veel vrouwen met een ASS hebben geen partner. Als je op zoek bent naar een relatie: Weet je welke mogelijkheden er zijn om een partner te vinden? Durf je te reageren op een contactadvertentie of durf jij naar een speeddate te gaan?
Als je wel een relatie hebt: hoe heb je dat aangepakt? Ben je er tevreden mee?
Doen jullie veel samen of doe je activiteiten ook wel eens alleen?
Een partner dagelijks of geregeld om je heen te hebben vraagt veel van een autivrouw.
Heb je thuis een ruimte voor jezelf om je terug te trekken als de aanwezigheid van een partner te veel wordt? Hebben jullie afspraken gemaakt m.b.t. je (ASS)beperkingen? 

Je bent welkom om op deze avond mee te praten over relaties; of je nu wel of geen partner hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten