dinsdag 7 mei 2013

Verslag van 1 mei


We begonnen het gesprek door eerst iedereen te laten vertellen welke vormen van hulpverlening zij heeft. De hulpverlening varieert van hulp via ‘begeleid wonen’, hulp van een ‘PB-er’ (persoonlijk begeleider), tot hulp van een ‘SPV-er’. (sociaal psychische verpleegkundige). Iedereen die gediagnosticeerd was had een of meerdere hulpverleners.  Degene die nog geen duidelijke ASS diagnose heeft is het nog niet gelukt om goede hulpverlening te krijgen.

We spraken o.a. over het verschil tussen een PB-er en een SPV-er, hoe het is als je nog geen definitieve ASS-diagnose hebt. Ook hebben we gesproken over of je hulp durft te vragen en hoe je dat dan doet.

Niet iedereen was tevreden over de manier waarop de hulpverleners omgaan met het autisme. Bij veel hulpverleners ontbreekt voldoende kennis.

Aan het eind van de avond gaf Sandra aan dat zij aan het eind van de volgende themagesprek in juni, een korte evaluatie over het Autivrouwencafé wil houden. Dit om te kijken of iedereen zich goed voelt bij deze opzet. Suggesties zijn welkom!

Voor de volgende maand woensdag 5 juni is het thema: ASS en vakantie.
Ga jij met vakantie of kies je ervoor om thuis te blijven?
Voor veel mensen met een ASS is dit een moeilijke periode. Activiteiten komen stil te liggen waardoor ritme en structuur wegvalt. Hoe ga je daarmee om? Misschien kunnen we elkaar tips aanreiken om de vakantieperiode door te komen.

5 juni is de laatste bijeenkomst voor de vakantie. In juli en augustus is er geen Autivrouwencafé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten