woensdag 20 december 2023

Autivrouwencafé woensdag 3 januari live & online: Autisme & structuur en balans

Om lekker in je vel te zitten heeft iedereen balans in zijn leven nodig. Voor iedereen is dit anders hoe dit eruit ziet. Voor de een kan dit betekenen een groot sociaal netwerk, veel uitjes en afspraken. Voor de ander is dit meer structuur in het huishouden, voldoende ontspanning en ontprikkeling. 

Voor mensen met autisme kan balans en structuur belangrijk zijn om minder stress en meer rust te ervaren. Maar wel op een manier die bij jou past en jou helpt. Je eigen structuur en/of balans! 

Bij balans gaat het om overzicht voor jezelf, je eigen structuur en duidelijkheid. Structuur, overzicht, duidelijkheid en balans kan je voor jezelf op verschillende gebieden creëren. Denk bijvoorbeeld aan afspraken, ochtend- en avondroutines, je sociale netwerk, activiteiten, uitjes en vrije tijd. Veel mensen hebben al allerlei grote en kleine structuren in hun leven. De volgorde waarin ze hun dag opstarten of beëindigen. De manier van eten koken. De manier waarop ze hun spullen georganiseerd hebben. Sommige mensen met autisme vinden het woord ‘structuur’ vervelend om te horen. Gebruik dan een ander woord bijvoorbeeld overzicht of balans. 

Structuur en balans kan je helpen; minder stress te ervaren, beter om te gaan met veranderingen, flexibeler te zijn en minder angst/paniek te ervaren. Ervaar jij balans in je leven? Waar heb jij al een duidelijke structuur en overzicht? Waar zou je meer structuur, overzicht, duidelijkheid en/of balans in kunnen aanbrengen? Waar zou jij juist de structuur los willen laten? 

Wil je hierover met andere autivrouwen praten dan ben je van harte welkom.

Interessant artikel om in dit kader te lezen:

LIVE en ONLINE bijeenkomst 
Voor de live bijeenkomsten is het themagesprek van 19.30-20.30. Inloop vanaf 19.15 uur. 
Hosts van het live café zijn Charlotte Beijer en Martine Jetten. 

Voor de digitale bijeenkomsten is het themagesprek van 19.30-20.30. Instroom vanaf 19.15 uur. 
Na een centrale introductie gaat het online café in (digitale) kleinere subgroepen uiteen. Er is een gezamenlijke afsluiten. Mogelijk is het prettig om pen en papier bij de hand te hebben. 
Vaste host van het online café is Maartje de Vries. In januari wordt het online autivrouwencafé waargenomen door Margot Verduin. 

Locatie voor live bijeenkomsten 
Zijpendaalseweg 25 
6814 CC Arnhem 

AANMELDEN NOODZAKELIJK 
E-mail: administratie@krekelautismecoaching.nl 
Telefoonnummer: 026-325 21 63

Geen opmerkingen:

Een reactie posten