zondag 10 maart 2013

Verslag van 6 maart


We begonnen weer met de flip-over: brainstormen over ASS en kinderen. Wat opviel was dat er als eerste veel negatieve dingen over kinderen genoemd werd en vervolgens kwamen daar de positieve dingen achteraan. Daarna begonnen we met het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk en dat waren er veel. Tot slot leidde Sandra Krekel het gesprek in de richting van: hoe ga je ermee om, wat kan je tegen de overprikkeling van kinderen doen?

Er werden verschillende oplossingen genoemd, zoals: bij herrie van buurkinderen proberen te bedenken wat de kinderen aan het doen zijn. Het herkennen van wat het geluid veroorzaakt helpt soms om de overprikkeling af te laten nemen. Ook het bedenken hoe je zelf vroeger als kind was helpt. Je weet dat kinderen onvoorspelbaar zijn en schreeuwen. Sommigen lukt het om het geluid te negeren door in zichzelf te keren. Andere suggesties waren oordopjes indoen, muziek van de MP-3 of IPod beluisteren met de koptelefoon. Sommigen proberen, bijvoorbeeld in een winkel, in gesprek te komen met het kind of het te intimideren door boze gezichten te trekken.
Als je in een werksituatie met kinderen te maken hebt dan kun je de drukte van kinderen vaak wel verdragen omdat je weet wanneer het afgelopen is.

Voor de volgende maand, woensdag 3 april, is het thema: ASS en activiteiten.
Je kunt denken aan: hobby, (vrijwilligers)werk, sporten, uitstapjes maken, enz.
Lukt het jou om op een prettige manier bezig te zijn, geeft het jou voor een deel van de dag afleiding, is het voor jou een manier om te ontspannen of levert het juist spanning op?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten