zondag 7 april 2013

Verslag van 3 april: ASS en activiteiten.

Het was deze week ‘de week van het autisme’ en daarom was de entree gratis. 
De opkomst was goed te noemen met 11 vrouwen. 
Als eerste werd door Sandra Krekel gevraagd wat iedereen voor activiteiten doet, dit werd genoteerd op de flip-over. 
Het waren uiteenlopende activiteiten zoals: bordspellen, naar een spelletjes-meeting gaan, het organiseren en begeleiden van toneelspelen voor kinderen, begeleiden van mensen met een beperking, internetten, zwemmen, wandelen, fietsen, schrijven, lezen, kwekerijwerkzaamheden, en uitstapjes maken met de trein. 

Vervolgens ging het gesprek in de richting van de spanning die een activiteit met zich meebrengt. Een aantal vrouwen gaf aan dat zij op het laatste moment de activiteit niet konden doen omdat zij geblokkeerd werden door een bepaald gevoel. We probeerden te achterhalen wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn. Het werd duidelijk dat zaken zoals vermoeidheid en overprikkeling hier een grote rol in spelen. Ook situaties die voorafgaand aan een activiteit gebeuren spelen een grote rol. De kans van slagen is groter als je je goed voorbereidt hebt en als je jezelf "dwingt" om datgene te doen wat je je voorgenomen hebt.  

Voor de volgende maand, woensdag 1 mei, is het thema: ASS en hulpverlening. 
Durf je hulp te vragen? Accepteer je dat mensen je (willen) helpen? Welke hulpverlening heb jij nodig en hoe zou je dat kunnen krijgen? Op welke manier zouden we elkaar kunnen helpen?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten