dinsdag 13 december 2022

Autivrouwen café live & online woensdag 4 januari: Autisme en energiebalans & moeheid (steeds weer afwegen)

Sommige dingen die voor de meeste mensen “vanzelf” gaan, kunnen bij mensen met autisme veel energie kosten. Hoeveel energie het kost, verschilt natuurlijk van activiteit tot activiteit en van persoon tot persoon: mensen met autisme zijn heel verschillend in wat ze goed kunnen, waar ze moeite mee hebben, en in welke mate ze het wel of niet goed kunnen. 

Twee belangrijke aspecten die energie kunnen slurpen zijn overprikkeling en “doen alsof”. Een overdaad aan externe prikkels (waarnemingen) of interne prikkels (gedachten, emoties) bij mensen met autisme ervoor kan zorgen dat er minder energie over is om nieuwe dingen te verwerken: er ontstaat een soort informatie-file. Daarnaast kan een dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een aaneenschakeling van drukte en onrust zijn. Rennen, draven, verplichtingen… Alles lijkt belangrijk en urgent. Door geen tijd te nemen voor ontspanning raken we uit balans. We blijven in de stress-stand staan. Je krijgt of neemt geen tijd om alle opgedane informatie en prikkels te verwerken en je raakt het overzicht kwijt. 

Welke dingen kosten jouw energie? Welke afwegingen moet jij maken om de balans goed te houden? Welke activiteiten geven jouw energie? 

Wil je hierover met andere autivrouwen praten dan ben je van harte welkom.

Interessant artikelen om in dit kader te lezen: 


LIVE bijeenkomst 
In januari is er géén online bijeenkomst, maar zijn er twee live groepen. 
Voor de live bijeenkomsten is het themagesprek van 19.30-20.30. Inloop vanaf 19.15 uur. 
Hosts zijn Charlotte Beijer en Martine Jetten

Locatie voor live bijeenkomsten 
 Zijpendaalseweg 25
 6814CC Arnhem 

AANMELDEN NOODZAKELIJK 
 E-mail: administratie@krekelautismecoaching.nl 
 Telefoonnummer: 026-325 21 63

Geen opmerkingen:

Een reactie posten