maandag 8 september 2014

Verslag van 3 september: ASS en uiterlijk

Na een vakantieperiode van 2 maanden waren er 9 vrouwen aanwezig en begonnen we met een korte voorstelronde.
De vraag waar we mee begonnen was wat wij belangrijk vinden m.b.t. kleding. Reacties hierop waren o.a.:
·       Kleding moet lekker zitten, niet te strak zitten
·        Kleding wordt niet de avond van tevoren klaargelegd maar de kleding wordt uitgezocht op het gevoel van een bepaald moment, bijvoorbeeld hoe de stemming van dat moment is. Kan somber zijn als men zich somber voelt. Als vervolgens kleurrijker kleding word aangetrokken kan dat de stemming positief beïnvloeden.
·        Kleding moet schoon zijn zonder vlekken erop en rekening houden met de situatie, bijvoorbeeld: werk, vrije tijd, bezoek, uitgaan of een feest
·        Kleding moet er netjes en verzorgd uitzien
·        Kleuren moet harmonisch zijn. Kleuren kiezen die goed bij elkaar passen.

Iemand gaf aan dat het beeld van ‘hoe een persoon gekleed is’ erg bepalend is of zij zich goed voelt bij die persoon.

Vervolgens spraken we over het gebruik van make-up. Enkele vrouwen gaven aan wel make-up te gebruiken. Het geeft hen een zelfverzekerd gevoel van er goed uitzien. Andere vrouwen moesten er niets van hebben. Te veel gedoe en het zit niet lekker op de huid. Iemand gaf aan dat ze alleen ‘luchtjes’ opdoet als ze die heeft gekregen.

Door sensorische overgevoeligheid hebben sommige vrouwen moeite met haren wassen en dagelijks douchen. Dit wil niet zeggen dat de persoonlijke hygiëne niet in acht genomen; iedereen verzorgt zichzelf  dagelijks. Soms is er wel uitstelgedrag.
Op de vraag of wij wel eens naar een visagiste of schoonheidsspecialiste gaan, reageerden de meeste vrouwen met een ‘nee. Het gefrunnik in het gezicht is niet prettig. Een bezoek aan de kapper ervaren enkele vrouwen wel als prettig maar dit gold niet voor iedereen. Over het eigen uiterlijk was iedereen min of meer positief. Opmerkelijk was dat er bij iedereen wel een ‘maar’ achteraan kwam.

Voor de volgende maand, woensdag 1 oktober is het thema: ASS en dwangmatigheden.
Dwangmatig gedrag, denken of handelen is meer dan alleen maar een vervelende of slechte gewoonte.
Poetsdwang en wasdwang zijn veel voorkomende dwangmatigheden. Dwang kan leiden tot problemen met de gezondheid, financiën, zelfvertrouwen en relaties.
Heb jij bepaalde dwanggedachten en of dwanghandelingen die je steeds moet uitvoeren van jezelf. Levert het je ook iets op of kost het je alleen maar tijd die je liever voor iets anders zou willen gebruiken. Durf je erover te praten met anderen?


Je bent van harte welkom om met andere vrouwen hierover te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten