woensdag 14 november 2012

Verslag van woensdag 7 nov.

Het Autivrouwencafé begint meer bekendheid te krijgen en dat was op woensdag 7 nov. merkbaar: de groep was groter dan de vorige keren.

We hebben gesproken over overprikkeling zoals geluidsoverlast. Er zijn vele hulpmiddelen mogelijk, zoals oordoppen in allerlei soorten en maten.
Sommige vrouwen vinden het prettig om naar hun eigen muziek te luisteren via een koptelefoon. Wat voor de een prettig is, is voor de ander weer niet prettig. We hebben gesproken over spanning die activiteiten geven, van te voren al te verminderen.

Spanning geeft vermoeidheid en daardoor kunnen we extra prikkels van geluiden, geuren en licht slecht verdragen. Je kunt bijv. beter geen meerdere afspraken plannen op een dag. Verder is er gesproken over de link met voeding: mensen ervaren problemen als huidklachten, darmklachten en ook wel hoofdpijn / migraine. Dit kan mede veroorzaakt worden door een teveel aan spanning door overprikkeling van oa. geluiden en licht.

Door deze extra spanning in het lichaam kan het gebeuren dat je voor bepaalde voedingsmiddelen allergisch wordt. Maar dit is per individu verschillend, niet iedereen ervaart hier klachten door.

Voor vrouwen die er niet bij geweest zijn omdat bijv. de reisafstand naar Arnhem te ver is of omdat vrouwen (nog) niet durven te komen, hebben we een mogelijkheid bedacht om mee te kunnen praten in de vorm van een besloten discussiegroep via LinkedIn.

Sandra Krekel zal aan de nieuwsbrieflezers hier uitleg over geven. Voor de volgende maand, woensdag 5 december is het thema: ASS en feestdagen. Dit betekent: extra spanning door oa. familiebezoeken, cadeau`s kopen, veel extra muziek, lichtversieringen en drukte in de winkels, verplichte gezelligheid, het 'moeten meedoen'. Hoe ga jij ermee om en wat ga jij doen om deze drukke decembermaand door te komen?

2 opmerkingen:

 1. Ik kreeg net een bericht dat er morgen weer een bijeenkomst is.. maar hier geven jullie aan iedere eerste woensdag van de maand..
  waar kan ik een actueel duidelijk overzicht vinden?

  en.. zijn er mensen die uit de buurt van Tiel/Rhenen/Wageningen komen? Dan kunnen we misschien carpoolen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Mish:
  Als ik kijk naar de datum dan denk ik dat het Auticafé wordt bedoeld. Deze is namelijk iedere 3e woensdag van de maand, ook op hetzelfde adres. Zyp25, in Arnhem.
  Je kunt meer informatie krijgen via de nieuwsbrief van Sandra Krekel: sandra@krekelcoaching.nl of op deze site kijken bij: thema`s 2012-2013.

  Of kijken op: www.auticafe.nl en je aanmelden voor de nieuwsbrief van Roland Angenent over het Auticafe.

  BeantwoordenVerwijderen